Това е перфектният летен обяд само с три съставки. Приготвя се

...
Това е перфектният летен обяд само с три съставки. Приготвя се
Коментари Харесай

Когато отида на гости на мама на село, тя задължително ме посреща с тези Бабини чушлета – тавата задължително се отопява с хляба!

Това е съвършеният летен обяд единствено с три съставки. Приготвя се елементарно и след няколко минути ще бъде на трапезата в очакване да го излапате с топъл домакински самун. Често ядох това ядене като дете, майка ми береше чушките от градината и приготвяше лятната манджичка (както я назоваваме и до през днешния ден у дома), която изумява и с аромат, и с усет.

Майка ми постоянно месеше домашна питка или погача и всички ядяхме с приятност, до момента в който тавата се почисти цялата от хляба. И до ден сегашен майка ми подготвя тези Бабини чушлета в чудноват сос, когато отида в нейната къща на село и ме посреща на вратата с тях, а не не помни и ароматната питка.

 размразяване с самун

Приготвям ги и аз за децата си, само че би трябвало да призная, че с домашни чушки и домати това ядене става доста по-вкусно. Доматите имат оня необикновен усет, а чушките са доста по-различни от тези от магазина. Ако имате опция, вземете си домашни чушки и домати, с цел да усетите истинския усет на това ядене. Ето какво ви би трябвало:

Бабини чушлета в чудноват сос

Продукти: 

5-6 пресни чушки 6-7 домата малко чесън 7 супени лъжици прясно сирене или по ваш вкус малко сол червен пипер 1/2 чаена чаша захар малко раздробен магданоз

Приготвяне: 

 артикули лятна гозба

Чушките се отрязват отгоре при дръжката и се почистват от семето, тъй че да се получи по-голям отвор.

 почистени чушки

В огромен тиган се подреждат една до друга, тъй че да не се застъпват и се заливат с олио на тънка струйка. Посолете ги малко, след което покрийте съда със съответния похлупак.

Сложете тигана на сдържан котлон и оставете чушките да се запържат до зачервяване. Ако температурата е прекомерно висока, намалете я, в случай че е належащо. Когато чушките станат златистокафяви от първата страна, обърнете ги от другата страна. През това време подгответе доматите.

 домати на клонка

Първо пригответе 4-5 домата, а останалите 2 запазете за по-късно. Отстранете дръжката, по-късно ги нарежете на междинни части и ги сложете в блендер. Разбийте ги на гъст сок, без огромни части. Ако ви е по-лесно, направете същото с ръчен пасатор.

 домати на пюре

Останалите два домата обелете, след което ги нарежете на доста дребни кубчета, които смесете в пресния доматен сок. Когато чушките са подготвени, се трансферират в паница, доста прелестно ухаят. В същия тиган налейте доматения сок с нарязаните части и варете на слаб огън.

 доматен сос на котлон

Гответе до момента в който течността се изпари, след което непосредствено в сместа сложете няколко скилидки чесън, прекарани през преса или нарязани на ситно. Разбърквайте понякога. Посолете, прибавете малко захар и черен пипер. Не използвах домашни домати от градината, по тази причина сложих малко захар.

 варен доматен сос

Разбъркайте и оставете да поври още 5 минути, преди да добавите чушките. Натрошете или нарежете на ситно сиренето, след което го прибавете към гъстия доматен сок. Разбъркайте деликатно, след което наредете чушките в тавата със соса.

 доматен сос със сирене

 лятна гозба с чушки

Гответе още 5 минути под похлупак и обядът е подготвен за сервиране. Ако е належащо, прибавете още малко сол, само че първо пробвайте.

 бабини чушлета в сос

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР